
Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa świętowaliśmy... lokalnie! We wspólnej akcji z Chefs For Change, udało nam się uzbierać 100 kg produktów i podarować 450 porcji roślinnych dań dla osób w kryzysie bezdomności.
Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa świętowaliśmy... lokalnie! We wspólnej akcji z Chefs For Change, udało nam się uzbierać 100 kg produktów i podarować 450 porcji roślinnych dań dla osób w kryzysie bezdomności.
W marcu poprosiliśmy odbiorców naszego newslettera o wypełnienie krótkiej ankiety. Niemal 400 osób znalazło czas, aby nam pomóc – dziękujemy!
40% kadry pracowniczej jednej z najszybciej rozwijających się polskich firm produkujących alternatywy mięsa stanowią kobiety. Mogą one liczyć na równość płac, bezpieczeństwo powrotu do pracy po urlopie macierzyńskim i równe szanse rozwoju.
Bezmięsna Szynka Czosnkowa, Bezmięsne Kiełbaski Białe oraz Bezmięsny Boczek otrzymały od Loży Ekspertów maksymalne noty, dlatego też przyznano im certyfikaty jakości produktu „Doceń polskie” oraz tytuły TOP PRODUKT.
Produkcja mięsa jest olbrzymim obciążeniem dla środowiska naturalnego. Wykorzystanie surowców czy emisja gazów cieplarnianych to tylko część problemu. Dowiedz się więcej w tej serii artykułów.