Czy jest coś lepszego niż zapiekanki? Pyszne, chrupiące i do tego z Bezmięsnym Boczkiem w kostce! Rozgrzeją w zimowy wieczór, załatwią sprawę kolacji za jednym zamachem i idealnie się sprawdzą na dauuuzy głód! PS. Mają magiczna moc zaspokajania ochoty na pizzę!
Składniki:
- Bezmięsny Boczk z syropem klonowym i musztardą
- bagietka
- oliwa
- wegańska mozzarella
- pieczarki
Przygotowanie:
1. Bagietkę pokrój na kromki - pod lekkim kątem tak, aby były większe.
2. Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
3. Bagietkę polej ulubioną oliwą - my polecamy czosnkową.
4. Kromki posyp serem, dodaj Bezmięsny Boczek, paprykę i pokrojone w plasterki pieczarki.
5. Wstaw do piekarnika, aż ser się roztopi. Serwuj z ulubionym sosem!