A gdyby tak… przygotować coś totalnie innego? Zaserwuj swoim gościom sałatkę z Bezmięsna Shoarmą, granatem i fetą podczas letniego spotkania przy grillu i spraw, że będą wracać po więcej… regularnie!
Składniki:
- szpinak i rukola
- pomidorki cherry
- ogórek zielony
- cebula czerwona
- pół granatu
- roślinna feta
- żółta papryka
na sos:
- sok z połowy cytryny
- ostra gorczycowa musztarda 4 łyżki
- 2 łyżki
- ⅓ posiekanego pęczka pietruszki
- sól, pieprz, czosnek do smaku
- 8 łyżek wody
- 3 łyżki oliwy
Przygotowanie:
1. Bezmięsną Shoarme podsmaż na odrobinie oleju na patelni.
2. Sałaty dokładnie umyj i porwij na mniejsze kawałki.
3. Pozostałe składniki pokrój w podobnej wielkości kawałki, granat obierz.
4. Przygotuj sos: wszystkie składniki poza oliwą dokładnie połącz, oliwę dodawaj na końcu stopniowo, cały czas mieszając - dzięki temu sos będzie aksamitny.