Wielkanoc tuż, tuż! Przygotuj się na roślinne święta i poczęstuj gości roladkami z naszym limitowanym Bezmięsnym Schabem ze śliwką oraz wegańskim twarożkiem. To danie nie tylko pięknie prezentuje się na Wielkanocnym stole, ale też wyjątkowo smakuje!
Potrzebujesz:
- Bezmięsny Schab ze śliwką
- pół szklanki pestek słonecznika
- pół kostki naturalnego tofu
- garść kopru i szczypiorku
- pół pęczka rzodkiewki
- sok z połowy cytryny
- szczypta czarnej soli, pieprzu,
- opcjonalnie łyżka roślinnego majonezu
Przygotowanie:
2. Ziarna słonecznika zalej wodą i zostaw na 24h - jeśli nie masz czasu, zalej je wrzątkiem na 2h.
3. Osuszony słonecznik zblenduj z sokiem z cytryny i przyprawami.
4. Pastę ze słonecznika wymieszaj z pozostałymi składnikami, a potem nałóż łyżeczką na plaster schabu i zwiń w rulonik.