Szybkie, proste i smaczne - właśnie takie są nasze pity z Bezmięsnymi Currywurstami. Idealne na szybką przekąske i grillowanie w gronie znajomych! Uwaga: mają specjalną moc odganiania deszczowych chmur!
Składniki:
- Bezmięsne Currywursty
- pita
- świeże warzywa: ogórki, papryka, rzodkiewki
- świeża bazylia
- roślinny jogurt
- roślinny majonez
Przygotowanie:
1. Currywursty grilluj przez kilka minut (max 3-4), obracając je co jakiś czas.
2. Chlebek pita włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i podgrzewaj przez kilka minut, aż się zarumieni.
3. Przygotuj sos: do miseczki dodaj 2 łyżki majonezu i 2 łyżki jogurtu, dodaj sól i pieprz, trochę soku z cytryny i świeżą bazylię.
4. Gotowe kiełbaski pokrój w kawałki.
5. Do pity dodaj sos i pozostałe składniki z Currywurstami. Gotowe!