Odważ się być bez!
Pieczony w ognisku ziemniak z masłem czosnkowym i Bezmięsnymi Kiełbaskami Śląskimi
Pieczony w ognisku ziemniak z masłem czosnkowym i Bezmięsnymi Kiełbaskami Śląskimi

Ziemniak w ognisku - niby prosta rzecz, ale czy próbowaliście go z aromatycznym masłem ziołowym i Bezmięsnymi Kiełbaskami Śląskimi robionymi na kijku nad ogniskiem? Zapakujcie je ze sobą na letnie ognisko i sprawdźcie sami! 

Składniki:

- Bezmięsne Kiełbaski Śląskie
- ziemniak
- ulubiona musztarda
- roślinne masełko i świeże zioła

Przygotowanie:
1. Do miękkiego masła w temperaturze pokojowej dodaj posiekane drobno zioła np. koperek, pietruszkę, szczypiorek, sól i pieprz i wymieszaj.
2. Ziemniaka nakłuj widelcem, w całości owiń w folię, dodaj porcję masła i włóż do ogniska. Możesz też wcześniej podgotować przez kilka minut ziemniaka, żeby szybciej doszedł lub upiec go w piekarniku  - 45 minut 220 stopni.
3. Nabij Bezmięsne Kiełbaski Śląskie na kijek lub wrzuć na grilla i grilluj przez kilku minut obracając i podawaj je z ziemniakiem i ulubionymi dodatkami. Smacznego!

 

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium