Rozgrzewa w zimowe wieczory i świetnie sprawdzi się jako szybki i smaczny obiad! Krem z pieczonej papryki z Bezmięsnymi Kabanosami o smaku serowym to prawdziwy strzał w dziesiątkę, który roztopi serce nawet największego twardziela!
Składniki:
- Bezmięsne Kabanosy o smaku serowym
- 3 papryki
- 2 papryczki chili
- 2 kromki razowego pieczywa
- 2l bulionu warzywnego
- 2 ząbki czosnku
Przygotowanie:
1. Paprykę umyj, oczyść z nasion, posmaruj oliwą i piecz w piekarniku lub grilluj na patelni grillowej w wysokiej temperaturze, aż poczernieje jej skórka.
2. Upieczoną paprykę zamknij w pojemniku z przykrywką i poczekaj ok. 15 minut - dzięki temu łatwiej obierzesz ją ze skórki.
3. W tym czasie pokrój pieczywo w kostkę i kabanosy w plasterki. Podsmaż to razem na patelni z łyżką oliwy.
3. Do garnka wrzuć obraną paprykę, dwa ząbki czosnku, kawałek chili i zalej bulionem.
4. Zblenduj wszystko razem dokładnie, podgrzej i gotowe!
5. Podawaj z kabanosami i grzankami.