Klasyka nigdy nie zawodzi! Nasza Bezmięsna Kaszanka jest wręcz stworzona do podawania jej z cebulką, ziemniaczanym puree i świeżą sałatką!
Składniki:
- ziemniaki
- biała cebula
- na sałatkę: ogórek, pomidor i cebula czerwona
- musztarda
- masło wegańskie
- chrzan
Przygotowanie:
1. Ugotuj ziemniaki na puree.
2. Pokrój cebulę białą w pióra i podsmaż chwilę. Dodaj do niej kaszankę i smaż na małym ogniu.
3. Przygotuj sałatkę: pokrój warzywa, dodaj do nich sok z 1 cytryny, przyprawy i ulubiony olej, np. lniany.
4. Do ugotowanych ziemniaków dodaj 3 łyżki ciepłego masła, szczyptę gałki muszkatołowej, łyżkę musztardy i chrzanu i ubij (nie blenduj!).
5. Gotowe!