Odważ się być Bez... na talerzu!
Wrapy z Bezmięsnym Burgerem
178.jpg

Kto powiedział, że burgery można jeść tylko w bułce niech jak najszybciej wypróbuje ten przepis! Wrapy z Bezmięsnym Burgerem to mega prosty i wygodny sposób na szybką przekąskę dla wymagających! Sprawdzi się zarówno na wycieczce, w przerwie od pracy czy zajęć szkolnych, jak i na meksykańskim wieczorze ze znajomymi. 

Składniki na 2 porcje:

  • paczka Bezmięsnych Burgerów
  • 2 placki tortilli
  • pół papryki
  • pół szklanki kukurydzy
  • pół czerwonej cebuli
  • 8 suszonych pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • wegański ser a'la mozarella
  • garść natki pietruszki

1. Zacznij od usmażenia Bezmięsnych Burgerów. Połóż je na rozgrzanej patelni grillowej i smaż tak długo, aż lekko się zarumienią.

2. W tym czasie, poszatkuj na drobno paprykę, natkę, czosnek i cebulę, a następnie odsącz kukurydzę.

3. Podsmaż wszystkie warzywa na oliwie. Smaż je tak długo, aż zmiękną.

4. Na wrapie ułóż wszystkie składniki w następującej kolejności: Bezmięsny Burger, ser, warzywa. Następnie, zwiń wszystko w charakterystyczną "kieszonkę" i obsmaż wrapy przez chwilę po obu stronach na płaskiej patelni (najlepiej grillowej). Możesz też wykorzystać opiekacz do kanapek z funkcją grilla.

5. Podgrzane wrapy podawaj z ulubionym sosem.

Smacznego! 

autor zdjęć i przepisu: Konrad Bryc @trustmeitsvegan


do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium