Kto powiedział, że burgery można jeść tylko w bułce niech jak najszybciej wypróbuje ten przepis! Wrapy z Bezmięsnym Burgerem to mega prosty i wygodny sposób na szybką przekąskę dla wymagających! Sprawdzi się zarówno na wycieczce, w przerwie od pracy czy zajęć szkolnych, jak i na meksykańskim wieczorze ze znajomymi.
Składniki na 2 porcje:
- paczka Bezmięsnych Burgerów
- 2 placki tortilli
- pół papryki
- pół szklanki kukurydzy
- pół czerwonej cebuli
- 8 suszonych pomidorów
- 2 ząbki czosnku
- wegański ser a'la mozarella
- garść natki pietruszki
1. Zacznij od usmażenia Bezmięsnych Burgerów. Połóż je na rozgrzanej patelni grillowej i smaż tak długo, aż lekko się zarumienią.
2. W tym czasie, poszatkuj na drobno paprykę, natkę, czosnek i cebulę, a następnie odsącz kukurydzę.
3. Podsmaż wszystkie warzywa na oliwie. Smaż je tak długo, aż zmiękną.
4. Na wrapie ułóż wszystkie składniki w następującej kolejności: Bezmięsny Burger, ser, warzywa. Następnie, zwiń wszystko w charakterystyczną "kieszonkę" i obsmaż wrapy przez chwilę po obu stronach na płaskiej patelni (najlepiej grillowej). Możesz też wykorzystać opiekacz do kanapek z funkcją grilla.
5. Podgrzane wrapy podawaj z ulubionym sosem.
Smacznego!
autor zdjęć i przepisu: Konrad Bryc @trustmeitsvegan