- 70 g Bezmięsnego Kebaba lub Gyrosa
- duży placek pszenny (tortilla)
- 70 g świeżego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- 6-8 czarnych oliwek
- 5 suszonych pomidorów
- sól, pieprz, łyżka oliwy, oregano, szczypta kardamonu, bazylia, estragon
- Czosnek rozgnieć nożem i posiekaj (albo przeciśnij przez praskę). Oliwki pokrój w plasterki, a suszone pomidory w paski. Szpinak umyj i osusz.
- Na patelni usmaż gyros, zdejmij i wrzuć czosnek. Po 20 sekundach smażenia się czosnku dodaj szpinak. Kiedy zmięknie, dodaj pozostałe składniki farszu - nie żałuj soli i pieprzu. :) Po 3 minutach farsz jest gotowy do zawijania. Zawiniętego wrapa podgrzej przez 2 minuty.
Autorka przepisu: Klara Siemianowska
Zdjęcie: Konrad Bryc