
Czas wpuścić trochę wiosny do naszej roślinnej kuchni! Bezmięsne Kabanosy Cebulowe idealnie sprawdzą się w lekkim i wiosennym wydaniu w towarzystwie kaszy pęczak, pomidorków cherry, szpinaku, rukoli, papryki i cukinii! Z doświadczenia radzimy: warto zawczasu ugotować więcej kaszy - to danie, które na pewno będziecie mieli ochotę zjeść więcej niż raz!
Składniki:
- opakowanie Bezmięsnych Kabanosów Cebulowych
- 100g ugotowanej (najlepiej w bulionie warzywnym) kaszy pęczak
- 3 garści rukoli
- 3 garści szpinaku
- 10 pomidorków cherry
- 1/3 cukinii
- 1/2 papryki
- kabanosy cebulowe
- ulubione kiełki (tu słonecznika)
- sos: roślinny jogurt, 2 ząbki czosnku, sok z połowy cytryny, 2 łyżki oliwy, sól i pieprz, pół pęczka kopru
Przygotowanie:
- Pamiętaj, aby najpierw ugotować pęczak według wytycznych na opakowaniu. My polecamy gotować kaszę w bulionie warzywnym - dzięki temu, będzie jeszcze smaczniejsza!
- Zacznij od dokładnego posiekania szpinaku i rukoli.
- Następnie, na równe części pokrój Bezmięsne Kabanosy Cebulowe, cukinię i paprykę. Pomidorki cherry przekrój na pół.
- Przygotuj sos: drobno posiekaj koperek, dodaj sok z cytryny, czosnek, przyprawy i oliwę. Dokładnie wymieszaj!
- Zmieszaj wszystkie składniki bowla z sosem i z Bezmięsnymi Kabanosami Cebulowymi.
Et voilà! Wiosenny bowl gotowy - idealny na szybki lunch czy lekką kolację!
autor zdjęć i przepisu: Konrad Bryc @trustmeitsvegan





