Odważ się być bez!
Talerz z kebabem lub gyrosem
114.jpg
  • 60 g Bezmięsnego Gyrosu
  • Po 20 g past: hummusu, ajwaru itp
  • 30 g świeżego ogórka + oregano, tymianek i sól
  • Kilka ostrych papryczek
  • Garść sałaty lodowej
  • 30 g obranego pomidora
  • 3 roladki z bakłażana
  • 20 g papryki konserwowej
  • Garść dużych czarnych oliwek
  • Pita, świeże zioła i prażone pestki (siemię, słonecznik, ew. dynia) do podania
  1. Wszystkie warzywa i pasty ułóż na talerzu.
  2. Kebab/gyros usmaż na chrupiąco (ok. 4 minuty na suchej patelni) i wyłóż na talerz pełen dobra, udekoruj ziołami i pestkami, podawaj z pitą.

Autorka przepisu: Klara Siemianowska 

Zdjęcie: Konrad Bryc

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium