
SAŁATKA Z BOTWINKĄ, SYCYLIJSKĄ POMARAŃCZĄ I SZYNKĄ Czosnkową W SOSIE POMARAŃCZOWYM
- 1 paczka Bezmięsnej Szynki Czosnkowej
- 1 paczka mieszanki sałat z botwinką i rukolą
- 2 sycylijskie czerwone pomarańcze
- garść bezpestkowych ciemnych winogron
Na sos:
- 3 łyżki syropu z agawy/klonowego
- 4 łyżki octu balsamicznego
- sok z jednej pomarańczy
- skórka otarta z połowy pomarańczy
- szczypta soli
- opcjonalnie 1 łyżeczka musztardy
Mix sałat przekładamy do dużej miski, winogrono kroimy na połówki, pomarańcze dokładnie obieramy z błonek. W osobnym naczyniu łączymy wszystkie składniki na sos. Dodajemy szarpaną szynkę i polewamy całość sosem.
Autorka przepisu: Dominika Ozimek
