Odważ się być bez!
Ryż smażony z Bezmięsnymi Kiełbaskami Curry
174.jpg

Za oknem nadal króluje zima, a Twoim najlepszym przyjacielem jest Netflix i ciepły koc? Najwyższa pora porządnie się rozgrzać! A jak wszyscy wiemy, nic tak nie rozgrzewa jak orientalne podróże kulinarne z dodatkiem curry, chilli i kurkumy! 

Składniki na 2 porcje:

  • paczka Bezmięsnych Kiełbasek Curry
  • 2 porcje ugotowanego ryżu
  • 1 szalotka
  • ząbek czosnku
  • zielona część pora (ok. 6 cm)
  • pół czerwonej papryki
  • pół żółtej papryki
  • łyżeczka kurkumy
  • sól
  • pieprz 
  • chilli

1. Najpierw pokrój w grube plastry Bezmięsne Kiełbaski i podsmaż je na rozgrzanej patelni. W tym czasie pokrój na małe kawałki warzywa (papryki, por i szalotkę).

2.  Na drugiej patelni rozgrzej oliwę z drobno posiekanym czosnkiem. Wrzuć wszystkie warzywa. Kiedy już się zarumienią, zmieszaj na patelni warzywa, Bezmięsne Kiełbaski i dodaj ugotowany wcześniej ryż. 

3. Dodaj kurkumę i przypraw wedle uznania. Smaż wszystko razem tak długo, aż danie uzyska złocisty kolor. 

Smacznego! 

autor zdjęć i przepisu: Konrad Bryc @trustmeitsvegan



do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium