Odważ się być bez!
Pita z kebabem lub gyrosem 2
116.jpg

Niby to nic nowego, ale czasami warto sięgnąć po sprawdzone połączenia! Bezmięsny Kebab lub Gyros, świeże warzywa i ciepły chlebek pita to świetny sposób na prosty i szybki lunch lub obiad. Cieszy smakiem, syci i odżywia, a przygotowanie zajmuje mniej niż 10 minut!

  • chleb typu pita pszenny lub graham
  • pół paczki Bezmięsnego Gyrosu lub Kebaba
  • garść sałaty lodowej, roszponki lub młodego szpinaku
  • około 5 cm świeżego ogórka
  • pół niedużego pomidora
  • pikle według uznania(marynowane papryczki, rzepa, ogórki, dynia itd)
  • 2-3 łyżki hummusu
  1. Warzywa umyj i osusz. Ogórka obierz i pokrój w grube półplastry, pomidora pokrój w kostkę, a sałatę poszarp palcami. 
  2. Rozgrzej patelnię bez oleju i usmaż na niej Bezmięsny Gyros albo Kebab przez ok. 4 minuty, z rzadka mieszając.
  3. Pitę podgrzej zgodnie z opisem na opakowaniu, nałóż do niej hummus, warzywa i bezmięso. Smacznego! 

Autorka przepisu: Klara Siemianowska
Zdjęcie: Konrad Bryc

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium