
ŁAZANKI Z MŁODĄ KAPUSTĄ, ŚMIETANKĄ MIGDAŁOWĄ, KOPREM I PARÓWKAMI
- 1 paczka Bezmięsnych Parówek
- 1 główka młodej kapusty
- 1 pęczek świeżego koperku
- 3 łyżki śmietanki migdałowej
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 1 łyżeczka erytrolu lub innego dowolnego cukru
- szczypta soli i pieprzu
- 1 paczka makaronu do łazanek
- 1 łyżka masła roślinnego
Kapustę szatkujemy i gotujemy na parze lub w wodzie przez ok. 10 minut. Przekładamy do dużej miski, dodajemy posiekany koperek i resztę składników. Odstawiamy na bok i gotujemy wodę na makaron. Kiedy makaron się gotuje, na patelni roztapiamy łyżkę masła i podsmażamy pokrojone parówki. Ugotowany makaron przerzucamy na patelnię i mieszamy z parówkami i roztopionym masłem. Przekładamy do miski z kapustą i ponownie wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Autorka Przepisu: Dominika Ozimek
