Odważ się być Bez!
ŁAZANKI Z KAPUSTĄ I KIEŁBASKAMI WIEJSKIMI
44.jpg


Łazanki z kapustą i kiełbaską wiejską

4 porcje

  • 1 opakowanie Bezmięsnych Kiełbasek Wiejskich
    • 500 g kiszonej kapusty (waga po odsączeniu)
    • pół łyżeczki soli
    • 2 liście laurowe
    • kilka ziaren ziela angielskiego
    • 1 goździk
    • 4 łyżki oleju do smażenia
    • 1 biała cebula
    • 150 g suchych łazanek
    • sól, pieprz, świeża pietruszka

    Kiszoną kapustę posiekaj, włóż do garnka i zalej wrzątkiem do jej poziomu. Dodaj sól oraz wszystkie przyprawy i gotuj na niedużym ogniu przez minimum godzinę, co jakiś czas mieszając. Kiedy kapusta będzie gotowa, rozgrzej patelnię z olejem i podsmaż na niej skrojoną w grubą kostkę cebulę. Dopraw solą. Kiedy będzie zeszkolna, dodaj na patelnię skrojone w talarki kiełbaski. Smaż wszystko razem przez pięć minut, aż kiełbaski się zezłocą. 

    W inny garnku ugotuj w osolonej wodzie makaron. Ugotowaną kapustę dodaj do kiełbasek na patelni i smaż wszystko razem jeszcze przez minutę. Następnie wymieszaj z odcedzonymi łazankami. Dopraw do smaku i podawaj z natką pietruszki.

    Przepis: Marianna Medyńska, https://www.coutellerie.pl


    do góry
    Sklep jest w trybie podglądu
    Pokaż pełną wersję strony
    Sklep internetowy Shoper Premium