Odważ się być bez!
ŁAZANKI Z KAPUSTĄ I KIEŁBASKAMI WIEJSKIMI
44.jpg

 

Łazanki z kapustą i kiełbaską wiejską

4 porcje

  • 1 opakowanie Bezmięsnych Kiełbasek Wiejskich
  • 500 g kiszonej kapusty (waga po odsączeniu)
  • pół łyżeczki soli
  • 2 liście laurowe
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • 1 goździk
  • 4 łyżki oleju do smażenia
  • 1 biała cebula
  • 150 g suchych łazanek
  • sól, pieprz, świeża pietruszka

Kiszoną kapustę posiekaj, włóż do garnka i zalej wrzątkiem do jej poziomu. Dodaj sól oraz wszystkie przyprawy i gotuj na niedużym ogniu przez minimum godzinę, co jakiś czas mieszając. Kiedy kapusta będzie gotowa, rozgrzej patelnię z olejem i podsmaż na niej skrojoną w grubą kostkę cebulę. Dopraw solą. Kiedy będzie zeszkolna, dodaj na patelnię skrojone w talarki kiełbaski. Smaż wszystko razem przez pięć minut, aż kiełbaski się zezłocą. 

W inny garnku ugotuj w osolonej wodzie makaron. Ugotowaną kapustę dodaj do kiełbasek na patelni i smaż wszystko razem jeszcze przez minutę. Następnie wymieszaj z odcedzonymi łazankami. Dopraw do smaku i podawaj z natką pietruszki.

Przepis: Marianna Medyńska, https://www.coutellerie.pl

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium