Odważ się być bez!
Krem ziemniaczany z chrzanem i Bezmięsnymi Kiełbaskami Białymi
Krem ziemniaczany z chrzanem i Bezmięsnymi Kiełbaskami Białymi

Przed Wami krem ziemniaczany z chrzanem i Bezmięsnymi Kiełbaskami Białymi.
Idealny na Wielkanocny obiad, wiosenny lunch czy lekką letnią kolację! Świetnie sprawdzi się na mały i duży głód, a już totalnie rozkocha w sobie ziemniaczanych fanów! 

Składniki:

- bulion (tu przygotowany z 2 marchewek, pora, 1/3 selera, 2 pietruszek, ziela angielskiego, liścia laurowego, soli i pieprzu, łyżki sosu sojowego i 2 łyżkek oliwy)

- opakowanie Bezmięsnych Kiełbaskek Białych

- 8 ziemniaków

- 2 białe cebule

- 4 ząbki czosnku 

- chrzan 

- ulubione kiełki

Przygotowanie:

1. Zacznij od przygotowania bulionu: w garnku, na małym ogniu pod przykryciem gotuj warzywa z przyprawami przez około 1h. Nie nalewaj zbyt dużo wody - powinno być jej tyle, aby przykryła warzywa. 

2. W tym czasie pokrój Bezmięsne Kiełbaski Białe na plasterki i podsmaż. 

3. Pokrój w dużą kostkę cebulę i podsmaż z czosnkiem na łyżce oliwy. 

4. Gdy bulion będzie już prawie gotowy, dorzuć do niego pokrojone w kostkę ziemniaki i gotuj aż zmiękną. 

5. Na koniec do bulionu dodaj cebulę z czosnkiem i wszystko dokładnie zblenduj - wcześniej wyjmij z bulionu marchewki, ziele angielskie, liść laurowy, jedną pietruszkę i prawie cały por. 

6. Jeżeli krem wyjdzie zbyt gęsty, dodaj do niego odrobinę wody. 

7. Krem podawaj z kiełkami, łyżką chrzanu i plasterkami Bezmięsnych Białych Kiełbasek.

autor zdjęć i przepisu: Konrad Bryc @trustmeitsvegan

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium