Odważ się być bez!
Koreczki z szynką ziołową
68.jpg

Koreczki z marynowanym awokado, oliwkami i szynką ziołową

na ok. 15 koreczków

  • 1 opakowanie Bezmięsnej szynki ziołowej
  • 1 duże, dojrzałe awokado
  • sok z ½ cytryny
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego
  • ½ łyżeczki pieprzu cayenne
  • szczypta soli
  • 15 drylowanych zielonych oliwek
  • kilka łodyg szczypiorku
  • wykałaczki

Przekrój awokado na pół, usuń pestkę, a miąższ z obu połówek pokrój w dużą kostkę. Umieść w misce, dodaj sok z cytryny, ocet, cayenne oraz sól. Wymieszaj, a następnie odstaw na minimum 30 minut do zamarynowania.

W międzyczasie pokrój plasterki szynki na połówki. W każdą połówkę owiń jedną oliwkę. Na wykałaczki nabijaj kolejno 3-centymetrowy kawałek szczypiorku, następnie zamarynowaną kostkę awokado, a na koniec oliwkę owiniętą w szynkę ziołową.

Przepis: Marianna Medyńska, https://www.coutellerie.pl

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium