Kanapki z szynką czosnkową i majonezowym barankiem
na 2 porcje
- 4 plastry Bezmięsnej Szynki Czosnkowej
- 2 duże pajdy ulubionego chleba
- odrobina masła roślinnego
- 2-3 łyżki majonezu Cremajo
- garść świeżej rzeżuchy
- kilka małych rzodkiewek
- sól w płatkach, pieprz czarny
Każdą pajdę chleba posmaruj masłem roślinnym. Ułóż po dwa plasterki szynki, a na niej narysuj z majonezu dużego baranka. Zrób mu posłanie z rzeżuchy, uszy z rzodkiewki i oko z ziarenka pieprzu lub kilku nasionek czarnuszki. Jeśli baranków nie jadasz nawet pod roślinną postacią, możesz nie bawić się we wzorki i zjeść kanapkę rozsmarowując majonez na całej powierzchni. Będzie równie pysznie!
Przepis: Marianna Medyńska, https://www.coutellerie.pl