Odważ się być Bez... na talerzu!
Kanapki z szynką czosnkową
76.jpg

Kanapki z szynką czosnkową i majonezowym barankiem

na 2 porcje

  • 4 plastry Bezmięsnej Szynki Czosnkowej
  • 2 duże pajdy ulubionego chleba
  • odrobina masła roślinnego 
  • 2-3 łyżki majonezu Cremajo
  • garść świeżej rzeżuchy
  • kilka małych rzodkiewek
  • sól w płatkach, pieprz czarny

Każdą pajdę chleba posmaruj masłem roślinnym. Ułóż po dwa plasterki szynki, a na niej narysuj z majonezu dużego baranka. Zrób mu posłanie z rzeżuchy, uszy z rzodkiewki i oko z ziarenka pieprzu lub kilku nasionek czarnuszki. Jeśli baranków nie jadasz nawet pod roślinną postacią, możesz nie bawić się we wzorki i zjeść kanapkę rozsmarowując majonez na całej powierzchni. Będzie równie pysznie!

Przepis: Marianna Medyńska, https://www.coutellerie.pl

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium