Odważ się być bez!
JARZYNOWA Z SZYNKĄ CZOSNKOWĄ
48.jpg

 

Kanapka na poświąteczne śniadanie z sałatką jarzynową i bezmięsną szynką czosnkową

2 porcje

  • 4 plasterki Bezmięsnej Szynki Czosnkowej
  • 4 kromki ulubionego chleba, szczególnie pasuje razowy
  • odrobina oliwy lub masła
  • 4 łyżeczki tartego chrzanu ze słoiczka
  • ok. 200 g sałatki jarzynowej 
  • 2 ogórki kiszone
  • świeża pietruszka
  • szczypta suszonego cząbru lub innych ziół

Rozgrzej dużą patelnię. Kromki pieczywa posmaruj delikatnie oliwą lub masłem i zgrilluj z obu stron, aż będą złote i chrupiące. Zdejmij z patelni. Na każdej kromce rozsmaruj chrzan, następnie ułóż po plasterku szynki, a na niej hojną ilość sałatki jarzynowej. Udekoruj kanapki pokrojonym w plasterki ogórkiem kiszonym, świeżą pietruszką oraz odrobiną suszonych ziół. Smacznego!

Przepis: Marianna Medyńska, https://www.coutellerie.pl

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium