Kanapka na poświąteczne śniadanie z sałatką jarzynową i bezmięsną szynką czosnkową
2 porcje
- 4 plasterki Bezmięsnej Szynki Czosnkowej
- 4 kromki ulubionego chleba, szczególnie pasuje razowy
- odrobina oliwy lub masła
- 4 łyżeczki tartego chrzanu ze słoiczka
- ok. 200 g sałatki jarzynowej
- 2 ogórki kiszone
- świeża pietruszka
- szczypta suszonego cząbru lub innych ziół
Rozgrzej dużą patelnię. Kromki pieczywa posmaruj delikatnie oliwą lub masłem i zgrilluj z obu stron, aż będą złote i chrupiące. Zdejmij z patelni. Na każdej kromce rozsmaruj chrzan, następnie ułóż po plasterku szynki, a na niej hojną ilość sałatki jarzynowej. Udekoruj kanapki pokrojonym w plasterki ogórkiem kiszonym, świeżą pietruszką oraz odrobiną suszonych ziół. Smacznego!
Przepis: Marianna Medyńska, https://www.coutellerie.pl