![150.jpg](/userdata/public/news/images/150.jpg)
Rollsy z Bezmięsnego Pepperoni zawiniętego w placki tortilli bo bardzo szybka, a przy tym pyszna i efektywna opcja na imprezę. Lepiej zrób ich spory zapas, bo znikają w ekspresowym tempie! Proponujemy wersję z domowym hummusem, rukolą i papryką, ale oczywiście możesz dodawać ulubione warzywa według uznania :)
Składniki:
- paczka Bezmięsnego Pepperoni
- placki tortilli
- porcja domowego hummusu (składniki poniżej)
- 3 garści rukoli
- pół papryki czerwonej i pół żółtej
Składniki na hummus:
- 2 szklanki ciecierzycy (wcześniej ugotowanej lub z puszki)
- ok. pół szklanki suszonych pomidorów (opcjonalnie)
- 2 łyżki tahini (pasty z sezamu)
- sok z 1 cytryny
- 2 ząbki czosnku
- 1/5 szklanki aquafaby (wody z puszki po ciecierzycy, lub tej po gotowaniu ciecierzycy)
- 1/5 szklanki oliwy
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1. Jeśli robisz samodzielnie hummus, zacznij od przygotowania go poprzez zmiksowanie wszystkich składników. Masa powinna być gładka i aksamitna. Jeśli jest zbyt gęsta, dodaj odrobinę wody i oliwy, do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
2. Placki tortilli posmaruj hummusem, posyp rukolą, nałóż na nie paprykę i plastry pepperoni.
3. Zawiń ciasno i pokrój w plastry na grubość ok. 2 cm. Możesz posypać je sezamem. Smacznego!
Autor zdjęć i przepisu: Konrad Bryc
![](/userdata/public/upload/rollsa.jpg?680)
![](/userdata/public/upload/rollsb.jpg?682)
![](/userdata/public/upload/rollsc.jpg?684)
![](/userdata/public/upload/rollsd.jpg?686)