Hot-dog wielkanocny z sałatką jarzynową i świeżym chrzanem
na 2 porcje
- 2 Bezmięsne Kiełbaski Wiejskie
- łyżka oleju do grillowania
- 2 bułki do hot dogów
- odrobina majonezu Cremajo
- 3-4 łyżki sałatki jarzynowej
- kawałek chrzanu wielkości kciuka
- szczypiorek, rzeżucha, świeżo mielony czarny pieprz
Odpakuj kiełbaski z folii. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i na dużym ogniu równomiernie podsmaż kiełbaski często nimi turlając. Kiedy będą przysmażone, zdejmij z ognia. W międzyczasie rozkrój obie bułki, wysmaruj środek odrobiną majonezu i w każdej szczelinie ułóż tyle sałatki jarzynowej, ile zmieścisz. Następnie przygotuj wgłębienie i umieść w nim po kiełbasce. Chrzan obierz z grubej skórki i utrzyj na drobnej tarce. Dodaj małe porcje na górę każdego z hot dogów. Możesz także użyć do tego chrzanu ze słoika. Udekoruj hot dogi szczypiorkiem, rzeżuchą i dopraw pieprzem. Smacznego!
Przepis: Marianna Medyńska, https://www.coutellerie.pl