Odważ się być Bez... na talerzu!
Hot-Dog Wielkanocny
74.jpg

Hot-dog wielkanocny z sałatką jarzynową i świeżym chrzanem

na 2 porcje

  • 2 Bezmięsne Kiełbaski Wiejskie
  • łyżka oleju do grillowania
  • 2 bułki do hot dogów
  • odrobina majonezu Cremajo
  • 3-4 łyżki sałatki jarzynowej
  • kawałek chrzanu wielkości kciuka
  • szczypiorek, rzeżucha, świeżo mielony czarny pieprz

Odpakuj kiełbaski z folii. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i na dużym ogniu równomiernie podsmaż kiełbaski często nimi turlając. Kiedy będą przysmażone, zdejmij z ognia. W międzyczasie rozkrój obie bułki, wysmaruj środek odrobiną majonezu i w każdej szczelinie ułóż tyle sałatki jarzynowej, ile zmieścisz. Następnie przygotuj wgłębienie i umieść w nim po kiełbasce. Chrzan obierz z grubej skórki i utrzyj na drobnej tarce. Dodaj małe porcje na górę każdego z hot dogów. Możesz także użyć do tego chrzanu ze słoika. Udekoruj hot dogi szczypiorkiem, rzeżuchą i dopraw pieprzem. Smacznego!

Przepis: Marianna Medyńska, https://www.coutellerie.pl

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium