Odważ się być Bez!
HOT DOGI Z SALSĄ
20.jpg

2 porcje

na hot dogi:

  • 2 Bezmięsne Parówki
  • łyżka oleju do podsmażenia
  • 2 bułki do hot dogów
  • 2 łyżki majonezu
  • garść pikantnych nachosów
  • na salsę:

    • 3 duże pomidory malinowe
    • ¼ pęczka natki pietruszki
    • łyżka oliwy z pierwszego tłoczenia
    • sok z 1 limonki
    • 1 łyżeczka syropu klonowego
    • sól, pieprz

    Zacznij od przygotowania salsy – pokrój pomidory w drobną kostkę, dodaj posiekaną natkę, oliwę, sok z limonki i syrop klonowy. Dopraw solą i pieprzem. W międzyczasie rozgrzej na patelni łyżkę oleju i na średnim ogniu podsmaż na niej parówki, często nią poruszając, aby turlały się po powierzchni i równomiernie rumieniły. Bułki podgrzej w piekarniku, następnie otwórz i każdą posmaruj w środku majonezem. Dodaj po parówce, następnie po dużej łyżce salsy z pomidorów. Obsyp hot dogi nachosami połamanymi na mniejsze kawałki. Smacznego!

    Przepis: Marianna Medyńska, https://www.coutellerie.pl

    do góry
    Sklep jest w trybie podglądu
    Pokaż pełną wersję strony
    Sklep internetowy Shoper Premium