Odważ się być bez!
HOT DOGI Z SALSĄ
20.jpg

2 porcje

na hot dogi:

    • 2 Bezmięsne Parówki
    • łyżka oleju do podsmażenia
    • 2 bułki do hot dogów
    • 2 łyżki majonezu
    • garść pikantnych nachosów

 

na salsę:

  • 3 duże pomidory malinowe
  • ¼ pęczka natki pietruszki
  • łyżka oliwy z pierwszego tłoczenia
  • sok z 1 limonki
  • 1 łyżeczka syropu klonowego
  • sól, pieprz

Zacznij od przygotowania salsy – pokrój pomidory w drobną kostkę, dodaj posiekaną natkę, oliwę, sok z limonki i syrop klonowy. Dopraw solą i pieprzem. W międzyczasie rozgrzej na patelni łyżkę oleju i na średnim ogniu podsmaż na niej parówki, często nią poruszając, aby turlały się po powierzchni i równomiernie rumieniły. Bułki podgrzej w piekarniku, następnie otwórz i każdą posmaruj w środku majonezem. Dodaj po parówce, następnie po dużej łyżce salsy z pomidorów. Obsyp hot dogi nachosami połamanymi na mniejsze kawałki. Smacznego!

Przepis: Marianna Medyńska, https://www.coutellerie.pl

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium