2 porcje
na hot dogi:
- 2 Bezmięsne Parówki
- łyżka oleju do podsmażenia
- 2 bułki do hot dogów
- 2 łyżki majonezu
- garść pikantnych nachosów
na salsę:
- 3 duże pomidory malinowe
- ¼ pęczka natki pietruszki
- łyżka oliwy z pierwszego tłoczenia
- sok z 1 limonki
- 1 łyżeczka syropu klonowego
- sól, pieprz
Zacznij od przygotowania salsy – pokrój pomidory w drobną kostkę, dodaj posiekaną natkę, oliwę, sok z limonki i syrop klonowy. Dopraw solą i pieprzem. W międzyczasie rozgrzej na patelni łyżkę oleju i na średnim ogniu podsmaż na niej parówki, często nią poruszając, aby turlały się po powierzchni i równomiernie rumieniły. Bułki podgrzej w piekarniku, następnie otwórz i każdą posmaruj w środku majonezem. Dodaj po parówce, następnie po dużej łyżce salsy z pomidorów. Obsyp hot dogi nachosami połamanymi na mniejsze kawałki. Smacznego!
Przepis: Marianna Medyńska, https://www.coutellerie.pl