2 porcje
- 2 Bezmięsne Parówki
- 4-5 szalotek
- ok. 300 ml oleju do smażenia
- szczypta soli
- 2 bułki do hot dogów
- 10 plasterków ogórków konserwowych
- sojonez lub ketchup do podania (lub inne ulubione sosy)
W małej, głębokiej patelni rozgrzej olej. Pokrój szalotki w pióra i wrzuć na rozgrzany olej. Smaż do zezłocenia, następnie szybko wyłów sitkiem lub łyżką cedzakową i wyłóż na ręcznik papierowy, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Dopraw szczyptą soli.
Parówki zgrilluj szybko na patelni, a bułki podgrzej w piekarniku. Umieść parówki w bułkach, dodaj ogórki konserwowe, ulubiony sos i obsyp obie porcje cebulką. Smacznego!
Przepis: Marianna Medyńska, https://www.coutellerie.pl