Odważ się być Bez... na talerzu!
Hot dogi z Cebulką
16.jpg

2 porcje

  • 2 Bezmięsne Parówki
  • 4-5 szalotek
  • ok. 300 ml oleju do smażenia
  • szczypta soli
  • 2 bułki do hot dogów
  • 10 plasterków ogórków konserwowych
  • sojonez lub ketchup do podania (lub inne ulubione sosy)

W małej, głębokiej patelni rozgrzej olej. Pokrój szalotki w pióra i wrzuć na rozgrzany olej. Smaż do zezłocenia, następnie szybko wyłów sitkiem lub łyżką cedzakową i wyłóż na ręcznik papierowy, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Dopraw szczyptą soli.

Parówki zgrilluj szybko na patelni, a bułki podgrzej w piekarniku. Umieść parówki w bułkach, dodaj ogórki konserwowe, ulubiony sos i obsyp obie porcje cebulką. Smacznego!

Przepis: Marianna Medyńska, https://www.coutellerie.pl

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium