Bezmięsne Kabanosy Chilli to nie tylko idealna przekąska na zimno. Super dogadują się również z pożywnym gulaszem pełnym warzyw i aromatycznych przypraw. Jego przygotowanie to naprawdę chwila moment, ale za to rozgrzewające uczucie szczęścia po zjedzeniu pozostaje na długo :)
Co potrzebujesz?
- 4 sztuki Bezmięsnych Kabanosów Chilli
- 1 cebula czerwona
- 2 papryki
- puszka pomidorów
- 3 łyżki pasty paprykowej
- pół dużej cukinii
- 2 marchewki
- przyprawy (sól, pieprz cayenne, czosnek, słodka oraz wędzona papryka)
Przygotowanie:
1. Na patelni podsmaż pokrojoną drobno cebulę. Następnie dodaj posiekane na kawałki papryki, drobno pokrojoną w plastry marchewkę i po chwili cukinię.
2. Smaż warzywa na małym ogniu przez kilka minu. Dodaj pomidory i pokrojone na niewielkie kawałki Bezmięsne Kabanosy Chilli.
3. Dodaj przyprawy: sól, pieprz cayenne, szczyptę czosnku, słodkiej papryki oraz pół łyżeczki wędzonej papryki.
2. Na koniec, dodaj 3 łyżki pasty paprykowej i duś całość na małym ogniu pod przykryciem. Danie podawaj z ryżem, makaronem, zawinięte jak burrito lub po prostu z ulubionym pieczywem!
autor zdjęć i przepisu: Konrad Bryc @trustmeitsvegan