Odważ się być Bez... na talerzu!
Gulasz pomidorowy z warzywami i Bezmięsnymi Kabanosami Chilli
188.jpg

Bezmięsne Kabanosy Chilli to nie tylko idealna przekąska na zimno. Super dogadują się również z pożywnym gulaszem pełnym warzyw i aromatycznych przypraw. Jego przygotowanie to naprawdę chwila moment, ale za to rozgrzewające uczucie szczęścia po zjedzeniu pozostaje na długo :) 

Co potrzebujesz?

- 4 sztuki Bezmięsnych Kabanosów Chilli

- 1 cebula czerwona

- 2 papryki 

- puszka pomidorów

- 3 łyżki pasty paprykowej

- pół dużej cukinii

- 2 marchewki 

- przyprawy (sól, pieprz cayenne, czosnek, słodka oraz wędzona papryka)

Przygotowanie:

1. Na patelni podsmaż pokrojoną drobno cebulę. Następnie dodaj posiekane na kawałki papryki, drobno pokrojoną w plastry marchewkę i po chwili cukinię.

2. Smaż warzywa na małym ogniu przez kilka minu. Dodaj pomidory i pokrojone na niewielkie kawałki Bezmięsne Kabanosy Chilli.

3. Dodaj przyprawy: sól, pieprz cayenne, szczyptę czosnku, słodkiej papryki oraz pół łyżeczki wędzonej papryki.

2. Na koniec, dodaj 3 łyżki pasty paprykowej i duś całość na małym ogniu pod przykryciem. Danie podawaj z ryżem, makaronem, zawinięte jak burrito lub po prostu z ulubionym pieczywem!

autor zdjęć i przepisu: Konrad Bryc @trustmeitsvegan


do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium