Odważ się być bez!
Grzanki z szynką czosnkową i gruszką
54.jpg

Grzanki z szynką czosnkową i gruszką

2-4 porcje

  • 8 plasterków Bezmięsnej Szynki Czosnkowej
  • 4 pajdy wiejskiego chleba
  • chlust oliwy z pierwszego tłoczenia
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 plasterki wegańskiego sera typu cheddar (lub jego zwykłej wersji)
  • 1 duża, słodka gruszka
  • grubo mielony czarny pieprz

Rozgrzej grill w swoim piekarniku. Posmaruj pajdy chleba oliwą i podpiecz z jednej strony przez kilka minut. Wyjmij z piekarnika, przestudź, a następnie ząbkiem czosnku natrzyj chrupiącą stronę każdej pajdy. Na drugiej stronie ułóż ser, szynkę, oraz pokrojoną w grube plastry gruszkę. Włóż do piekarnika jeszcze na kilka minut, a kiedy grzanki będą przypieczone tak jak lubisz, wyjmij je i dopraw świeżo mielonym pieprzem. Podawaj od razu, smacznego!

Przepis: Marianna Medyńska, https://www.coutellerie.pl

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium