Grzanki z szynką czosnkową i gruszką
2-4 porcje
- 8 plasterków Bezmięsnej Szynki Czosnkowej
- 4 pajdy wiejskiego chleba
- chlust oliwy z pierwszego tłoczenia
- 1 ząbek czosnku
- 4 plasterki wegańskiego sera typu cheddar (lub jego zwykłej wersji)
- 1 duża, słodka gruszka
- grubo mielony czarny pieprz
Rozgrzej grill w swoim piekarniku. Posmaruj pajdy chleba oliwą i podpiecz z jednej strony przez kilka minut. Wyjmij z piekarnika, przestudź, a następnie ząbkiem czosnku natrzyj chrupiącą stronę każdej pajdy. Na drugiej stronie ułóż ser, szynkę, oraz pokrojoną w grube plastry gruszkę. Włóż do piekarnika jeszcze na kilka minut, a kiedy grzanki będą przypieczone tak jak lubisz, wyjmij je i dopraw świeżo mielonym pieprzem. Podawaj od razu, smacznego!
Przepis: Marianna Medyńska, https://www.coutellerie.pl