Odważ się być bez!
Ciabata z kebabem
124.jpg
  • duża bułka typu ciabatta
  • 40 g Kebaba albo Gyrosa
  • duża garść roszponki
  • 2-3 plastry pomidora 
  • pół małej czerwonej cebuli
  • sól i pieprz
  • opcjonalnie sos czosnkowy: jogurt sojowy, majonez, suszony czosnek, sól, pieprz, koperek albo inne zioło
  1. Gyros podpiecz przez parę minut w 200 stopniach albo zgrilluj.
  2. Cebulę pokrój w cienkie piórka.
  3. Bułkę rozetnij, zostawiając złączoną z 1 strony. Zgrilluj/opiecz, aby nabrała chrupkości.
  4. Nałóż do bułki połowę gyrosa, roszponkę, pomidora posypanego świeżo mielonym pieprzem i solą, cebulę i resztę gyrosa. Jeśli używasz sosu, dodaj go jako ostatnią warstwę i zamknij bułkę.

Autorka przepisu: Klara Siemianowska

Zdjęcie: Konrad Bryc

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium