Odważ się być Bez... na talerzu!
CARPACCIO Z SZYNKI ZIOŁOWEJ
46.jpg


„Carpaccio” z bezmięsnej szynki ziołowej z ćwikłą i olejem lnianym

2-4 porcje

  • 1 opakowanie Bezmięsnej Szynki Ziołowej,
  • 4 łyżeczki musztardy francuskiej,
  • 4 łyżeczki ćwikły,
  • rukola, ew. jadalne kwiaty do dekoracji,
  • pół garści suszonej żurawiny,
  • kilka łyżek tłoczonego na zimno oleju lnianego,
  • sól morska w płatkach (może być wędzona dla dodatkowego aromatu),
  • świeżo mielony czarny pieprz.

Sposób przygotowania:

Na dużym półmisku ułóż plasterki pieczeni. W malutkich porcjach powykładaj na talerz musztardę oraz ćwikłę. Rozsyp na talerzu suszoną żurawinę. Udekoruj całość listkami rukoli oraz jadalnymi kwiatami, jeśli ich używasz. Równomiernie skrop carpaccio olejem lnianym. Całość obsyp solą w płatkach oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Podawaj jako przystawkę lub talerz wędlin na zastawionym stole. 

Przepis: Marianna Medyńska, https://www.coutellerie.pl

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium