Odważ się być bez!
Calzone bolognese
152.jpg

Wracamy z trzecim przepisem na pizzę, ale tym razem w innym wydaniu. Wielki, drożdżowy pieróg brzmi jak marzenie? Oto przepis na wegańskie calzone z sosem bolońskim - uwaga, ten smak będzie Ci się śnił po nocach!

Składniki:

  • opakowanie Bezmięsnego Sos Bolońskiego
  • ciasto na pizzę - domowe (przepis tutaj) lub gotowe
  • pół szklanki passaty pomidorowej
  • garść cherry pomidorków
  • pół białej cebuli
  • 1 papryczka chili
  • tarty ser wegański
  • oliwa do posmarowania calzone
  • listki bazylii

Przygotowanie:

1. Przygotuj ciasto na pizzę lub skorzystaj z gotowego. Uformuj ciasto w kształt jajowatego koła. 

2. Całość, poza rantami, posmaruj passatą, a następnie wyłóż na nie Bezmięsny Sos Boloński. Na połowę ciasta wyłóż warzywa, całość posyp serem. 

3. Złóż ciasto na pół, zamykając składniki w środku i uformuj je w kształt dużego pieroga. Nakłuj w kilku miejscach ciasto i posmaruj je oliwą. Piecz ok. 15 minut w 200 stopniach. Smacznego! 

Autor zdjęć i przepisu: Konrad Bryc @trustmeitsvegan

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium