Odważ się być bez!
Burgery z gyrosem
118.jpg

1 porcja

  • Duża bułka hamburgerowa
  • 60 g Bezmięsnego Gyrosu lub Kebaba
  • 20 g pieczarek + szczypta tymianku i rozmarynu, łyżeczka oleju
  • Duża garść rukoli
  • Gruby plaster wegańskiego sera żółtego
  • 10 g czerwonej cebuli
  • 10 g cukru
  • 0,5 łyżki octu winnego
  • Opcjonalnie gałązka rozmarynu
  1. Przygotuj konfiturę: cebulę pokrój w cienkie piórka i zagotuj razem z cukrem i octem. Gotuj przez pół godziny, co jakiś czas mieszając. Na koniec możesz dodać świeży rozmaryn.
  2. Przygotuj pieczarki: oczyść i pokrój w cienkie (ok. 2 mm) plasterki, upiecz z dodatkiem tymianku i rozmarynu.
  3. Kebaba smaż na chrupiąco przez ok. 4 minuty na suchej patelni.
  4. Podgrzej bułkę z serem, w środku ułóż kebab, pieczarki, rukolę i konfiturę. Możesz dodać ulubiony sos. Podawaj z frytkami.

Autorka przepisu: Klara Siemianowska 

Zdjęcie: Konrad Bryc

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium