Odważ się być Bez... na talerzu!
Bezmięsne Kiełbaski Wiejskie w świątecznej sałatce
184.jpg

Przygotuj coś ekstra na Wielkanocny stół! Ta świąteczna sałatka z awokado, kolorowymi paprykami, rzodkiewką i Bezmięsnymi Kiełbaskami Wiejskimi sprawi, że nie tylko mama będzie wniebowzięta! Gwarantujemy zainteresowanie ze strony taty, cioci, a nawet młodszego rodzeństwa.

Potrzebujesz:

- opakowanie Bezmięsnych Kiełbasek Wiejskich

- mix ulubionych sałat

- kolorowe papryki

- pół zielonego ogórka

- 5 rzodkiewek

- pół awokado

- pół czerwonej cebuli

na sos:

- 3 łyżki musztardy

- sok z połowy cytryny

- 2 łyżki wody

- 2 łyżki syropu klonowego

- sól i pieprz

Przygotowanie:

1. Zacznij od przygotowania sosu. Połącz ze sobą wszystkie składniki dokładnie mieszając do momentu aż uzyska kremową konsystencję.

2. Pokrój na plasterki rzodkiewkę, poszatkuj cebulę, ogórka i paprykę. Następnie, pokrój awokado i Bezmięsne Kiełbaski na plasterki.

3. Wymieszaj wszystkie składniki z rozdrobnioną sałatą.

4. Całość zalej sosem (ok 15 minut przed podaniem) i wymieszaj.

Gotowe!

autor zdjęć i przepisu: Konrad Bryc @trustmeitsvegan

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium