Przygotuj coś ekstra na Wielkanocny stół! Ta świąteczna sałatka z awokado, kolorowymi paprykami, rzodkiewką i Bezmięsnymi Kiełbaskami Wiejskimi sprawi, że nie tylko mama będzie wniebowzięta! Gwarantujemy zainteresowanie ze strony taty, cioci, a nawet młodszego rodzeństwa.
Potrzebujesz:
- opakowanie Bezmięsnych Kiełbasek Wiejskich
- mix ulubionych sałat
- kolorowe papryki
- pół zielonego ogórka
- 5 rzodkiewek
- pół awokado
- pół czerwonej cebuli
na sos:
- 3 łyżki musztardy
- sok z połowy cytryny
- 2 łyżki wody
- 2 łyżki syropu klonowego
- sól i pieprz
Przygotowanie:
1. Zacznij od przygotowania sosu. Połącz ze sobą wszystkie składniki dokładnie mieszając do momentu aż uzyska kremową konsystencję.
2. Pokrój na plasterki rzodkiewkę, poszatkuj cebulę, ogórka i paprykę. Następnie, pokrój awokado i Bezmięsne Kiełbaski na plasterki.
3. Wymieszaj wszystkie składniki z rozdrobnioną sałatą.
4. Całość zalej sosem (ok 15 minut przed podaniem) i wymieszaj.
Gotowe!
autor zdjęć i przepisu: Konrad Bryc @trustmeitsvegan