Odważ się być bez!
Bezmięsne Burgery Klasyczne z boczniakami królewskimi i ziemniakami a’la hasselback
Bezmięsne Burgery Klasyczne z boczniakami królewskimi i ziemniakami a’la hasselback

Czy może być coś bardziej klasycznego niż burgery? Otóż tak! Bezmięsne Burgery Klasyczne podane z chrupiącymi ziemniaczkami i boczniakami. To danie, które spokojnie przyrządzicie na ruszcie w plenerze, ale także w domu na grillu elektrycznym. Dodatkowo tak podane ziemniaki zaimponują każdemu - dziewczynie, chłopakowi, znajomym ale i teściowej!

Składniki:
- Bezmięsne Burgery Klasyczne
- boczniaki królewskie - kilka sztuk
- ziemniaki, najlepiej młode
- oliwa, czosnek, sól i pieprz

Przygotowanie:
1. Wrzuć Bezmięsne Burgery na grilla i grilluj je 2 minuty z każdej strony.
2. Ziemniaki dokładnie wyszoruj twardą szczotką, nie musisz ich obierać.
3. Ziemniaki natnij - aby zrobić to równo, po obu stronach ziemniaka połóż np. pałeczki do sushi, aby nie przeciąć ziemniaka do końca.
4. W małej miseczce wymieszaj kilka łyżek oliwy, z solą i pieprzem i drobno posiekanym czosnkiem.
5. Grzyby dokładnie umyj, osusz i wrzuć na grilla na 3 minuty.
6. Ziemniaki natrzyj oliwą z pieczarkami (rękoma lub pędzelkiem) - upewnij się, że oliwa wpłynęła w ich wszystkie zakamarki - ziemniaki możesz piec w piekarniku przez 20 minut w temp. 200 stopni z termoobiegiem lub zawiń je w folię i piecz w grillu przez podobną ilość czasu. Gotowe!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium