Odważ się być Bez... na talerzu!
Krem z pieczonej papryki z Bezmięsnymi Kabanosami o smaku serowym
Krem z pieczonej papryki z Bezmięsnymi Kabanosami o smaku serowym

Rozgrzewa w zimowe wieczory i świetnie sprawdzi się jako szybki i smaczny obiad! Krem z pieczonej papryki z Bezmięsnymi Kabanosami o smaku serowym to prawdziwy strzał w dziesiątkę, który roztopi serce nawet największego twardziela! 

Składniki:

- Bezmięsne Kabanosy o smaku serowym

- 3 papryki

- 2 papryczki chili

- 2 kromki razowego pieczywa

- 2l bulionu warzywnego

- 2 ząbki czosnku

 

Przygotowanie:

1. Paprykę umyj, oczyść z nasion, posmaruj oliwą i piecz w piekarniku lub grilluj na patelni grillowej w wysokiej temperaturze, aż poczernieje jej skórka.

2. Upieczoną paprykę zamknij w pojemniku z przykrywką i poczekaj ok. 15 minut - dzięki temu łatwiej obierzesz ją ze skórki.

3. W tym czasie pokrój pieczywo w kostkę i kabanosy w plasterki. Podsmaż to razem na patelni z łyżką oliwy.

3. Do garnka wrzuć obraną paprykę, dwa ząbki czosnku, kawałek chili i zalej bulionem.

4. Zblenduj wszystko razem dokładnie, podgrzej i gotowe!

5. Podawaj z kabanosami i grzankami.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium